Medvirkende

Skru op for musikken og læs mere om de medvirkende i Chess.

 

Stig Rossen

Anatoly Sergievsky

Allerede i 1988 fik man øjnene op for Stig Rossen, da han medvirkede i Dansk Melodi Grand Prix. I 1990 blev han uddannet fra Guildhall School of Music and Drama i London, og herefter fik han hurtigt sit store gennembrud. Han blev hyret til koret i Les Misérables, og efter blot 3 måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean, en karakter han siden har spillet mere end 1.500 gange i ti forskellige lande. Stig Rossen har som solist udgivet 21 cd’er. Han har desuden lagt stemme til flere Disney-tegnefilm, heriblandt Mulan, Lilo & Stich, Narnia og Big Hero 6. Stig Rossen har også indspillet de danske versioner af Phil Collins’ sange til Tarzan og Bjørnebrødre. På film og tv har han medvirket i Rejseholdet, optaget tv-koncerter til transmission både i USA og Canada, samt haft gæsteroller i de danske sitcoms Klovn og Sjit Happens. I 2013 kunne Stig Rossen fejre sit 25-års jubilæum som sanger. Blandt hans forestillinger i Danmark kan nævnes: Tordenskiold, Flagermusen, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Copacabana, Sweeney Todd, Mens vi venter på Godot, Fregatten Jylland, Four Jacks og Chess.

XENIA LACH-NIELSEN

Florence Vassy

Xenia Lach-Nielsen har som sanger og skuespiller medvirket i et væld af musicals og teaterkoncerter. Efter sin debut i Hair på Betty Nansen Teatret i 1996 fulgte blandt meget andet The Black Rider, Matador, Den Eneste Ene, Sweeney Todd, Nick Cave Teaterkoncert og barok operaen Poppæas Kroning. Senest spillede hun Søens Dame i Det kgl. Teaters opsætning af Kong Arthur, Regan Hamleigh i Jordens søjler på Østre Gasværk Teater, Damen fra Søen i Spamalot og Heksen i Into the Woods. Som sanger, komponist og co-producer har Xenia Lach-Nielsen udgivet to solo-albums – Velvet Apple og Trash of Gold, hvor sidstnævnte blev ugens album på P4. Flere numre fra albummet er brugt til soundtracks på spillefilmene Fighter og Dreng samt den franske spillefilm Poupoupidou. Som solist har hun optrådt med landets symfoniorkestre, medvirket på flere cd udgivelser, lagt stemme til tegnefilm. Som skuespiller har hun medvirket i blandt andre Drengene fra Sct. Petri, Kun en pige, Askepop og senest i TV2 Zulus Lillemand. Xenia Lach-Nielsen er uddannet sang coach fra Complete Vocal Institute, hvor hun også underviser.

Bjarne langhoff

Frederick Trumper

Bjarne Langhoff er uddannet sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i Aarhus i 2004. Han har blandt andet været solist i Hair, Grease og Chess. I 1996 skrev han musik og tekst til musicalen Spilledåsen. I en årrække har han været sanger og keyboardspiller i disco-orkestret Le Freak. Han har deltaget i DRs Melodi Grandprix i 2002, og været i finalen i TV2-udsendelsen Voice. I 2015 udgav han soloalbummet Safe Distance og har senest produceret og medvirket i Reformationen Rocker med Eskild Dohn i 2017.

CHESS spillede i Tivolis Koncertsal, Musikhuset Aarhus, Odeon, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro. Sidste forestilling var 24. marts 2018.

Kristian Vetter

The Arbiter

For Kristian Vetter var det rollen The Arbiter, der satte karrieren i gang i Musikhuset Aarhus i 1995. Efter et år med Miss Saigon på Østre Gasværk Teater fulgte 19 år på de tyske teaterscener. Kristian Vetter har spillet Sam i Mamma Mia, Judas i Jesus Christ Superstar, Anatoly i Chess, Zoser i Disneys Aida, Yates/Barrett i Titanic, Mr. Scrooge i A Christmas Carol, Darryl Van Horne i The Witches Of Eastwick, samt Jean Valjean i Les Misérables i den originale tyske Mackintosh-produktion. Kristian Vetter har komponeret musikken til Oliver Twist for Theater Bonn og i 2018 skriver han musikken til en ny tysk spillefilm.

Jakob Zethner

Molokov

Jakob Zethner er uddannet pianist og sanger i Ungarn ved Franz Liszt Akademiet, i Danmark ved Det Jyske Musikkonservatorium og i England på The National Opera Studio. Siden sin debut ved Aldeburgh Festivalen i England 1996 har han optrådt på operascener i England, Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Italien og Frankrig – blandt andet på Teatro Regio Torino, Det Kongelige Teater, Den Norske Opera og Opera de Versailles. Han har haft en lang række solistroller, heriblandt i operaerne La Boheme, Tryllefløjten, La Traviata, Salome, Falstaff, Barberen i Sevilla, Ringen og senest i operaversionen af Susanne Biers filmhit Brødre på Den Jyske Opera. Jakob Zethner har også medvirket i flere musicals, heriblandt Aspects of Love på Aarhus Teater. Han er aktiv koncertsanger i Danmark lige så vel som internationalt og har optrådt med DR Symfoniorkesteret, RAI Orchestra, Malmö Symfoniorkester, Birgminham Symphony Orchestra, Det Norske Kammerkor og det Hollandske Radioorkester på Concertgebouw i Amsterdam. Jakob Zethner har modtaget Wilhelm Hansen Legatet, Erna Hamilton Legatet og Einar Hansens Musikpris.

PERNILLE PETERSSON

Svetlana

Pernille Petersson er uddannet sanger og sanglærer fra Complete Vocal Institute ved Cathrine Sadolin i 2005. Hun har undervist i sang i hele Skandinavien. Mange vil huske hende som Adalena i den første opsætning af musicalen Atlantis på Østre Gasværk Teater. Hér har hun desuden har spillet Kim i Miss Saigon og senest medvirket i Jordens Søjler og Gas Galla Show. Hun har været en del af Korsbæk på Bakken, hvor hun blandt andet har spillet rollen som Maude Varnæs. Pernille Petersson har haft roller i mange teater- og musicalopsætninger, heriblandt Mamma Mia, Gasolin, Den Eneste Ene, Nøddebo Præstegård, Full Monthy, Robin Hood, Kameliadamen og den Reumert-vindende Lulu - Sometimes in Dreams. Pernille Petersson har medvirket i Rottefælderevyen og været solist til koncerter på en lang række slotte (Kronborg, Ledreborg, Bernstorff og Gissefeld) samt i Falconer Salen og Cirkusbygningen. I sommeren 2017 sang hun ved DR's slotskoncert Musical Mesterværker. Pernille Petersson har lagt stemme til en række tegnefilmsproduktioner, og hun udgiver i 2018 sin første EP med egne numre.

Martin Loft

Walter

Martin Loft debuterede i sæson 1993-94 i Les Misérables på Østre Gasværk Teater. Siden har han spillet en lang række hoved- og biroller i danske musicalopsætninger, heriblandt Atlantis, Chess, Miss Saigon, Company, Cyrano samt titelrollen i Peter Sabroe. På Det Ny Teater har Martin Loft medvirket i Annie Get Your Gun, Anything Goes, The Sound of Music, Billy Elliot, Evita, Love Never Dies, Annie, Wicked og Les Misérables. Han spillede desuden Jafar i Disneys Aladdin The Musical på Fredericia Teater.

ENSEMBLE

ANNA VAUPEL

Understudy Svetlana

Anna Vaupel er uddannet musicalperformer fra The Advanced Performers Studio i London. Hun har desuden en bachelor i Drama & Theatre Arts fra Goldsmiths College. I London har hun medvirket i den Olivier-prisvindende La Boheme på The Kings Head Theatre, samt i Den Glade Enke og Abba Mania. I Danmark har hun medvirket i Sugar på Folketeatret, Chess på Aarhus Teater, West Side Story hos Jysk Musikteater samt Evita, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, Anything Goes og Chicago på Det Ny Teater. Senest har hun spillet hovedrollen som Sally Bowles i Jysk Musikteaters opsætning af Cabaret. Sammen med Mikkel Rønnow og The City of Praque Philharmonic Orchesrtra har hun udgivet en CD med operette- og musicalhits.

LINDA FABRICIUS HULTEMARK

I 2011 uddannet fra musicallinien på Balettakademien i Göteborg. Hun har medvirket i Crazy For You på Göteborgs Opera samt i Dr. Zjivago på Malmö Operaen. Samme sted var hun i understudy på hovedrollen i Rebecca. Hun har desuden arbejdet som solist for det tyske krydstogtsrederi Aida. I Danmark har hun medvirket ved en række af Det Ny Teaters forestillinger, heriblandt Crazy For You, Love Never Dies, Songs For A New World, Anything Goes og Chicago.

ANDERS GJESING

Understudy Frederick Trumper

Autodidakt sanger og skuespiller. Han har medvirket i La Cage aux Folles, The Producers, Miss Saigon og Sunset Boulevard på Nørregade Teater. Hos Teatret Gorgerne har han medvirket i Legally Blonde samt spillet Jesus i Jesus Christ Superstar og The Arbieter i Chess. På Østre Gasværk har Anders Gjesing medvirket i Jordens Søjler samt i Skammerens Datter 1 og 2. I 2017 havde han bærende roller i Queen-musicalen We Will Rock You i Royal Arena samt i American Idiot i Den Grå Hal. Anders Gjesing har desuden været solist i gruppen Selvsving på DR.

MIKKEL HOÉ KNUDSEN

Swing

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2017. Mikkel Hoé Knudsen har blandt andet medvirket i Shubidua the Musical på Fredericia Teater og i Anything Goes på Det Ny Teater. I 2017 fik han sin professionelle debut i American Idiot, der opførtes i Den Grå Hal.

FREDERIKKE VEDEL

Frederikke Vedel er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2007. Hun har medvirket i West Side Story på Fredericia Teater, Midt om Natten på Folketeatret, Mama Mia i Tivoli, samt i The Sound of Music, Jekyll & Hyde og Songs For a New World på Det Ny Teater. Her har hun også spillet hovedrollen som Belle i Beauty and The Beast. I to sæsoner var Frederikke Vedel en del af Wallmans Dinnershow i Oslo og København. Senest har hun medvirket i We Will Rock You i Royal Arena samt American Idiot, der opførtes i Den Grå Hal. I 2013 deltog hun i Dansk Melodi Grandprix med sangen ”Jeg har hele tiden vidst det”. Desuden er hun sangskriver for diverse artister og optræder selv som solist i Det Vildeste Band, StartTurn, AllStarts samt i sommerkoncerter på Plænen i Tivoli med Tivoli Late Night Orchestra.

LINNEA STENBECK

I 2007 uddannet musicalartist fra Balettakademien i Göteborg. Hun har medvirket i Fredericia Teaters produktioner af Den Lille Havfrue, Aladdin og senest Klokkeren fra Notre Dame, hvor hun alternerede i rollen som Esmeralda. På Malmö Operaen har hun medvirket i Top Hat, Evita og Let’s Make an Opera. I Stockholm har hun optrådt i Spamalot på Oscarsteatern samt i Guys and Dolls på Göteborgs Operan. Desuden har Linnea Stenbeck kunnet ses på Nöjesteatern i Malmö, hvor hun optrådte i West Side Story. I Danmark har hun medvirket i Det Ny Teaters opsætninger af Jekyll & Hyde, The King & I og Chicago samt Dirty Dancing og Elf The Musical i Tivoli.

JEFF SCHJERLUND

Understudy The Arbiter
Dance Captain

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010. Jeff Schjerlund har han medvirket i Alladin og Seebach the Musical på Fredericia Teater, i Dirty Dancing, Elsk Mig i Nat, Den Eneste Ene, Grease og Spamalot i Tivoli samt i Crazy For You, Wicked og Mary Poppins på Det Ny Teater. Han har desuden spillet Villads i Villads fra Valby, den stygge ulv i Shrek i Forum og var i 2015 sanger hos Wallmans i København. Herudover har han lagt stemme til karakterer i tegnefilm som Planes, Hello Kitty og som Udyret i Disney on Ice. Jeff Schjerlund arbejder også som koreograf og har senest koreograferet Revyperler og Eventyrteatrets juleforestilling.

OLIVER LUNDQVIST

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2016. Han har medvirket i Fredericia Teaters opsætninger af Ole Lukøje og Klokkeren fra Notre Dame, hvor han alternerede i hovedrollen som Quasimodo. Han har desuden medvirket i Jekyll & Hyde på Det Ny Teater, Into The Woods i Glassalen og senest som Villads i Villads fra Valby.

KATRINE SCHMIDT NØRGAARD

Swing

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2016. Hun har medvirket i Fredericia Teaters opsætning af Bleeding Love og senest Klokkeren fra Notre Dame, der blev opført på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. I Tivoli har hun medvirket i forestillingerne Hairspray, Dirch og Spamalot. Til foråret medvirker hun i Fredericia Teaters opsætning af Seebach og til sommer i Dronning Dorothea Teatrets 750 års jubilæumsshow i Kolding

NYNNE CHRISTINE HOLMEN

Understudy Florence Vassy

Uddannet fra Guildford School of Acting. I London har hun medvirket i The Extraordinary Cabaret of Dorian Gray, Bad Girls, Can’t Buy Me Love, Return to the Forbidden Planet, Lend Me a Tenor, Ice Cream, The Door, Save The Last Dance For Me, The Mystery of Maria Marten, A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, The Memory of Water, The Showgirl, Jane Eyre the Secrets of Thornfield, The Wizard of Oz, Desperately Seeking Susan, Follies, Little By Little, Over The Rainbow, Anything Goes og Lady in the Dark mfl.. I Danmark har hun medvirket i Chess og Sweeney Todd på Aarhus Teater samt i turnéversioner af Grease og Jesus Christ Superstar. Nynne Christine Holmen har også kunnet ses i flere kortfilm og på tv. Hun har blandt andet medvirket som Linda i serien Nicotine Nightmare (How not to Kill Your Husband) på Discovery Channel og som Nicole Brown Simpson i Autospy – The OJ Simpson Case.

JESPER PAASCH

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010. Han har blandt andet medvirket i The Sound of Music på Fredericia Teater, Skatteøen og Sugar på Folketeatret, i Mamma Mia i Tivoli, Evita i Musikteatret Holstebro, Cyrano på Nørregade Teatret, Jordens Søjler og Teaterkoncerten Carl på Østre Gasværk Teater samt Crazy For You, Evita, Love Never Dies, Jekyll & Hyde og senest Annie Get Your Gun på Det Ny Teater. På TV har han medvirket i danske serier som Rita 3, Bedre skilt end aldrig, Historien om Danmark og har desuden optrådt i den amerikanske dramaserie Covert Affairs. Jesper Paasch har desuden været udøvende gymnast i mere end ti år.

JONATHAN HEEGAARD

3. års elev fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia. Under uddannelsen har han blandt andet medvirket i Fredericia Teaters opsætning af Klokkeren fra Notre Dame, både på Fredericia Teater og Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Han har flere års erfaring som trommeslager og sangskriver både på scenen og i lydstudiet. I 2017 havde han urpremiere med sangen Verden i Kor.

KARIN NORDLY-HOLST

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2012. I 2016 spillede Karin Nordly-Holst titelrollen i Folketeatrets turnéopsætning af Frøken Nitouche. Derudover har hun blandt andet medvirket i Vildheks på Østre Gasværk Teater, Legendale og Cabaret på Fredericia Teater, Candide på Den Fynske Opera, Love Never Dies på Det Ny Teater samt Hairspray og Into The Woods i Tivoli. På Aarhus Teater har hun medvirket i Chess og My Fair Lady – sidstnævnte forestilling har hun ligeledes spillet på Nyborg Voldspil, hvor hun havde hovedrollen som Eliza Doolittle.

REGINA LUNDSGAARD SLOTH

3. års elev fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia. Under uddannelsen har hun blandt andet medvirket i Fredericia Teaters produktion af Klokkeren fra Notre Dame. I 2011 spillede hun Sofie i Peters Jul på Folketeatret. Hos Teatret Gorgerne har hun medvirket i Legally Blonde og Jesus Christ Superstar. Regina har desuden dubbet tegnefilm, ungdomsserier og film siden 2006. Efter CHESS er hun engageret på børneforestillingen Cirkelines Fødselsdag på Teater Next.

JONAS HOLST

Understudy Walter

I 1996 uddannet fra Göteborgs University of Music and Musicology. I Sverige har han blandt andet medvirket i Into The Woods, Cabaret, Showboat, Les Misérables, Sweet Charity, Wind in the Willows, Fidler on the Roof, Sweeney Todd, Aspects of Love, La Cage Aux Folles og Next To Normal. I Danmark har Jonas Holst medvirket i Lyset over Skagen samt Det Ny Teaters opsætninger af Phantom of the Opera, Evita og Love Never Dies.

ULRIK AABYE-HANSEN

Understudy Molokov

Ulrik Aabye-Hansen er uddannet fra Den Ny Dramaskole i 1996 og har desuden en baggrund som korist. I de seneste 20 år har han spillet på scener som Østre Gasværk Teater, Det Kongelige Teater, Det Ny Teater og de jyske musikhuse i forestillinger som Miss Saigon, Grease, Atlantis, Jesus Christ Superstar, My Fair Lady, Skammerens Datter og Jordens Søjler. Blandt Aabye-Hansens større roller kan nævnes Marius i Les Misérables, Tom Colling i Rent og Triton i Fredericia Teaters opsætning af Den Lille Havfrue.

BØRNESTATISTER

EMILIA ISABEL WISCHMANN · ELISABETH SLEJBORG BLAUNEFELDT · MATHIAS BOEMANN RASMUSSEN · VICTOR LUCAS-SENNENWALDT · SOFIE HELLSTERN-KROGH · IDA MARIE BRANDT · NOAH PETER FYNNE CLEMMENSEN · MADS KRISTIAN ANDERSKOU

ORKESTER

Violin I (Koncertmester): ANDREA GYARFAS BRAHE / YURI KALNITS. Violin II: INGEGERD DECKERT. Cello: MIHAI FAGARASAN / JON ANDERSKOU. Fløjte / Piccolo: KAROLINA LEEDO / LONNIE SVILLING. Obo / Engelskhorn: ELIZABETH GIBBS / VERONICA ISABELLE STUBBERUD. Klarinet / Basklarinet / Baritonsax: CHRISTOPHER WILKES / FLORIÁN NAVARRO. Fagot / Kontrafagot: NIELS ANDERS VEDSTEN LARSEN / ANNEMETTE JUUL PEDERSEN. Horn: PHILIP SANDHOLT ANDERSEN / SUSANNE SKOV. Trompet / Flygelhorn: BO FUGLSANG / JAN LYNGGAARD SØRENSEN. Trombone / Bastrombone: ANDRÉ JENSEN / HENRIK RESEN. Flygel / Keyboard I: JAKOB LINDBIRK / ALLAN DAHL HANSEN. Keyboard II: JOHAN BERGMAN / KELD HAANING IBSEN. Keyboard III: MADS GRANUM / CHRISTIAN BERG. Guitar: JENS KOKHOLM. El-bas / Kontrabas: JESPER THORN / KIM MIKKELSEN. Trommer: PETER FÄLTSKOG / TOBY LAMB. Slagtøj: DAVID HILDEBRANDT / MIKKEL IB.

 

HOLDET BAG

Musical af Benny Andersson, Björn Ulvaeus og Tim Rice

Iscenesættelse Mark Clements

Scenografi & kostumer Peter McKintosh

Koreografi Nick Winston

Dirigent Mikkel Rønnow

Lysdesign Tim Mitchell

Lyddesign Caspar Ravn og Anders Dalmose

Hår og make-up Henrik Torp 

Oversættelse Jesper Malmose

Supplerende oversættelser Xenia Lach-Nielsen, Stig Rossen og de medvirkende

 

BAG KULISSERNE

I vores serie "Bag kulisserne" viser vi menneskene, livet og ånden bag musicalen CHESS. Her er fotos fra prøverne på forestillingen.
Del din oplevelse med os på Facebook, Instagram og YouTube

rE7-YCIAz08


Til gallaåbningen af Odenses nye koncerthus ODEON sang Xenia Lach-Nielsen Heaven Help My Heart.

UVhL10uqizE


Kom med bag optagelserne til vores tv-spot.

WsHGumjRUq0


Det var et kreativt team fra Londons West End, der stod for en ny iscenesættelse, scenografi, kostumer og koreografi.

XoQpP5foaZQ


Inden prøverne begyndte mødtes Bjarne Langhoff og Stig Rossen i Musikhuset Aarhus.

RpbRRp-_N4A


Kom med repetitør og pianist Jakob Lindbirk til de første musikalske prøver. Orkestret består af hele 17 musikere.

EiXr-XpYPBM


Peter McKintosh fortæller om tankerne bag scenografien.

aBG9c8kVBaI


Tak til alle der deltog i vores store adventskonkurrence, der blev lavet i samarbejde med Jørgen De Mylius. Du kan se eller gense videoerne på vores youtubekanal.

wKQbpalAAuI


Tidligere ABBA-medlem Benny Andersson fortæller om CHESS.

Der tages forbehold for fejl og ændringer i priser, spilledage, rollebesætning mv.

Chess 2018

CVR: 38155229
Sluseholmen 8a
2450 København sv 

Mikkel Rønnow
Direktør

Anne Pelby
Administrationschef

Sofia Güntelberg
Company Manager

Simon Fernando
Marketingchef

CHESS produceres af Mikkel Rønnow & TOCA Records for Chess 2018 efter aftale med Three Knight Limited, The Schubert Organisation Inc og Robert Fox Limited.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies